perjantai 1. kesäkuuta 2012

Mustikkatoskapiirakka


Pakastimen tyhjennyspäivät. Jotainhan niistäkin marjoista on keksittävä. Aikani selailin reseptiarkistojani ja löysin toskapiirakan ohjeen. Pienellä muokkauksella sain peräti yhden mustikkarasian tyhjäksi :) 

Pohja:
125 g voita
n.4 dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria

Toskatäyte:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
100 g mantelilastuja
50 g mantelirouhetta
(voit käyttää halutessasi 150g mantelilastuja)

Täyte:
2 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria

Valmista pohja:
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet yhteen, lisää sokeri ja sekoita taikinaksi.
Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija noin 26 cm). Painele taikina vuokaan ja anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Säädä uuni 200 asteeseen.


Toskatäyte: sekoita rasva, sokeri, jauhot ja maito kattilassa. Hauduta seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 2-3 minuuttia, kunnes se alkaa paksuuntua. HUOM! Seos ei saa kiehua! Lisää mantelilastut ja 
-rouhe seokseen. 

Esipaista piirakkaa uunin alaosassa noin 10 minuuttia tai kunnes se on saanut hieman väriä. 

Sekoita mustikkatäytteen aineet keskenään ja levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle. Levitä toskatäyte tasaisesti mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes se on saanut kauniin värin.


2 kommenttia: