perjantai 1. kesäkuuta 2012

Yhden sortin RiisiFruttia


Meikäläisellä on ainainen ongelma riisin keiton kanssa. Keitän sitä aina liikaa, mutta kuitenkin niin vähän, ettei sitä ole järkeä säilöä seuraavaa ateriaa varten. Niinpä tänään päätin keksiä jotain muuta käyttöä jämäriiseille. Suunnistin jääkaapille ja aloin tutkia mitä se onkaan syönyt. Lopputuloksena sain aikaiseksi tämän:

n. 2dl keitettyä, kylmää riisiä
2,5 dl kermaa vaahdotettuna
(älä vaahdota liian kovaksi vaahdoksi, muuten lopputulos ei ole yhtä miellyttävä:)
vajaa desilitra tomusokeria
1 dl mansikkajogurttia

Ohje on arvatenkin hyvin yksinkertainen: vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa. Sekoita riisit, jogurtti ja kermavaahto keskenään, ja se on siinä! 

Kulhossa oleva riisifrutti kieltämättä näyttää hieman epämääräiseltä, mutta maku on kohdallaan. Toimii hyvin vaikka välipalana, kun vähentää tomusokerin määrää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti