lauantai 12. toukokuuta 2012

Mutakakkua äitienpäiväksi

Äitienpäivän kunniaksi tein iltapuhteena mutakakun ja koristelin sen itse tekemilläni marsipaanikukilla. Tuota perinteistä täytekakkua tulee äitienpäivänä syötyä ihan riittämiin kyläreissuilla, joten halusin tehdä jotain muuta kotona kahvipöydässä tarjottavaksi. Mutakakku on riittävän äkkinäinen tehtäväksi, mutta sopii myös koristeluun vallan mainiosti. Tässäpä hieman ohjetta:

200 g voita
vajaa 1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
Paisto 200 C


Sulata voi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja kaakaojauhot.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon suklaa-voiseos ja vehnäjauhot.
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Halutessasi voit laittaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin. Näin kakku irtoaa helposti, ja  saat todella kauniin ja tasaisen pinnan kakullesi. 
Kaada taikina vuokaan ja paista 20-30 minuuttia, riippuen siitä, kuinka kiinteän mutakakustasi haluat.
Anna kakun jäähtyä ja koristele esimerkiksi tomusokerilla, kermalla tai marjoilla. 

Tämä ohje sopii vallan mainiosti myös suklaisen täytekakkupohjan tekoon, kun kakun paistaa kunnolla kypsäksi. Taikina riittää halkaisijaltaan n.20 cm olevaan vuokaan. Toimii myös laktoosittomaan ruokavalioon, kun muistaa käyttää laktoositonta margariinia.

Koristeluun olisi tietysti riittänyt pelkkä klassinen tomusokeri, mutta leivontakärpänen puraisi sen verran kovaa koko päivän kestäneen siivouksen jälkeen, että aloin väkertämään erilaisia kukkasia kaappiin jääneistä marsipaaneista :) Pienenä vinkkinä, kaikista paras työväline pienien marsipaani tai sokerimassa määrien kaulimiseen on Tupperwaren pieni kaulin, jota myös piirakkapohjien tasoittamiseen voidaan käyttää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti