maanantai 21. toukokuuta 2012

Kaneli-persikkakakku

Tänään leivontakärpänen puri taas oikein urakalla. Toisin kuin yleensä, päädyin selailemaan lehtiä ja kansioita, jotka pursusivat erilaisia reseptejä. Päädyin Leivontaherkuilta tulleeseen Kanelikakun ohjeeseen, jota hieman muokkasin lisäämällä joukkoon persikkaa. Lopputulos: NAM!

Tässä ohje:

50g voita
1 dl maitoa
3 kananmunaa
2dl sokeria
n.3 dl vehnäjauhoja (itse laitoin hieman reilun 3 dl persikoiden vetisyyden vuoksi)
2 tl leivinjauhetta
1 tlk persikkaviipaleita

lisäksi
½dl sokeria
1 rkl kanelia

Säädä uuni 175C. 
Sulata rasva ja lisää joukkoon maito. Anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet sekä voi-maitoseos joukkoon. Kun taikina on tasainen, lisää joukkoon paloitellut persikat.
Voitele vuoka (voit halutessasi käyttää myös irtopohjavuokaa) ja kaada taikinasta noin puolet siihen. 
Sekoita kaneli ja ½dl sokeria keskenään, ja sirottele seoksesta puolet vuoassa olevan taikinan päälle.
Kaada loput taikinasta vuokaan ja sirottele jäljelle jäänyt kanelisokeriseos päälle.
Paista uunin keskitasolla n. 45 min. 
 Valmiin kakun ulkomuoto ei miellyttänyt meikäläisen silmää, joten päätin koristella kakun sokerimassan, kermavaahdon ja kukkien avulla. Lopputulos tässä:

Itse teen kuivakakkuja hyvin harvoin (tästä kertoo paljon se, että vuoka jolla kakun tein, on lojunut käyttämättömänä kaapissa toista vuotta). Nyt kuitenkin halusin kokeilla jotain itselleni uutta, ja koska halusin harjoitella sokerimassan käyttöä, totesin että tämän mallinen kakku on siihen kuin tehty.

PS. Vuokaan viimeisenä ripoteltu kanelisokeriseos muodostaa kakun pohjalle todella maukkaan, rapsakan kerroksen :)

2 kommenttia: