sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Appelsiinijuustokakku

Niinpä niin.. kun se leivontakärpänen puree, niin se puree oikein kunnolla. Kukkien tekoa tuli testailtua niin paljon, että piti tehdä toinenkin kakku johon niitä laittaa. Tässä siis toinen tuotos tältä iltaa (tai siis eiliseltä, jos nyt virallisia ollaan:).

Tässä vähän ohjetta:

Pohja:
vajaa paketti Amerikan suklaamurupikkuleipiä (ainakin Pirkka valmistaa sopivan kokoisia)
n.75 g voita


Päällinen:
1 prk Valion vaniljarahkaa
n.2 dl kermaa
1 prk appelsiinituorejuustoa
4-5 liivatelehteä
n. ½ dl appelsiinimehua


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata voi ja hienonna pikkuleivät (psst. Tupperwaren Smooth Chopper on tähän hommaan enemmän kuin hyvä tuote ;) ja sekoita keskenään. 
Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, ja painele voi-keksiseos vuoan pohjalle. 
Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. 
Kuumenna appelsiinimehua kattilassa kunnes se höyryää. Purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja sekoita ne appelsiinimehuun. Sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet kunnolla. Kaada seos muun "taikinan" joukkoon, ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada pohjan päälle ja tasoita. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua. 

Itse möhlin tämän kakun, koska normaalisti käyttämäni irtopohjavuoka oli tiskissä, ja otin toisen vuokani, enkä siinä tohinassa tajunnut, että vuoka on huomattavan paljon suurempi kuin se toinen. Niinpä kakusta tuli matala, mutta semmoinen halkaisijaltaan n. 20 cm vuoka on juuri sopiva tälle reseptille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti