sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kakkutikkareita

Pitkän aikaa haaveilin kakkutikkareiden teosta, mutta en uskaltanut aloittaa, koska kuvittelin homman a) vievän ihan tajuttomasti aikaa ja b) olevan aivan äärettömän vaikeaa. No, eräänä päivänä sitten kävi niin, että täytekakkupohjani päätti olla kanssani eri mieltä vuoasta irtautumisesta, ja lopputuloksena oli epämääräinen kakkutaikinamöhkäle. Päätin, että nyt on aika testata kakkutikkareiden tekemistä ja iskin kakkupohjan yleiskoneeseen murustumaan.

Murustuneeseen pohjaan lisättiin hieman tuorejuustoa ja tomusokeria, ja ai että kun olikin helppo muotoilla taikinasta palloja (ja kokeilin siinä ohimennen,että taikina taipuu moneen muuhunkin muotoon, niitä testataan seuraavalla kertaa). Pallot kohmettumaan jääkaappiin ja seuraavana päivänä koristelut.

Tilasin UllanUnelmasta Candy Melts nappeja, jotka todellakin olivat koristeluun kuin nenä päähän! Sulatetut napit pysyivät sulana koko koristelun ajan, vaikka aluksi olin varma, että joudun jatkuvasti iskemään astian mikroon ja sulattamaan uudelleen. Suurimman haasteen kohtasin siinä vaiheessa, kun sula suklaa olisi pitänyt saada tasaisesti kakkupallojen päälle... alaosat jäivät epätasaisiksi, mutta tämä sallittakoon ensimmäisten tikkareiden kohdalla.. ja ehkä vielä parin seuraavankin satsin kanssa :D

Pienenä vinkkinä mainittakoon, että kun olet päällystänyt pallot suklaalla, ja haluat tikkarin päälle esim nonparelleja tms. koristusta, laita ne heti, kun nostat tikkarit sulasta suklaasta ja saat ylimääräiset suklaat valutettua... Candy Melts suklaa jähmettyy TODELLA nopeasti tikkarin päällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti