perjantai 15. maaliskuuta 2013

Suklaa-cashewpähkinämuffinssit kinuskikuorrutuksella

Vähän muffinsseja tähän väliin. Keittiössäni käytän aika pitkälle samoja reseptejä toistuvasti, kun haluan nopeasti jotain kahvipöydässä tarjottavaa. Näidenkin muffinssien resepti blogista jo löytyy, mutta laitanpa sen vielä uudelleenkin, hieman muunneltuna.

200 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
vajaa 2 dl maitoa
1 Fazerin maitosuklaa-cashewpähkinälevy rouhittuna

Vatkataan pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisätään kananmunat joukkoon yksitellen. Lisätään muut aineet joukkoon, viimeiseksi kaapimen avulla rouhittu suklaa. Huom! Älä sekoita taikinaa liian kauaa, ettei se menetä kuohkeuttaan. Iske taikina vuokiin ja paista 225C n. 10-15 minuuttia. 


Muffinssien päälle halusin kokeilla kinuskikuorrutetta. Kinuskin ohjehan käytännössä toimii niin, että isketään kattilaan saman verran kermaa ja sokeria, ja keitellään pitkään ja hartaasti. Löysin DanSukkerin sivuilta tällaisen kinuskiohjeen:

2 dl kermaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria 
1 tl voita

Kerma ja sokeri kattilaan, keitetään noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee palloasteelle (eli kun kinuskia tiputtaa kylmään veteen, kinuskista muodostuu pallo). Lisää lopuksi joukkoon voi ja vaniljasokeri. 

Jostain syystä meikäläisen ja kinuskin suhde on aina ollut kovin hataralla pohjalla. Tällä kertaa se kuitenkin kovettui ja oli syömäkelpoista. Ehkä tässä pikkuhiljaa onnistuu löytämään sen täydellisen kinuskinkin ohjeen :)


Koristeelliset kakut- sarjan ensimmäinen numero ilmestyi, ja pitihän sen mukana tulleet perhosmuotit heti testata :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti