perjantai 15. maaliskuuta 2013

Päärynä-kanelipiirakka

Muutto vihdoin takana päin, ja leivontakärpänen puraisi heti, kun tavarat keittiössä hahmottivat omat paikkansa. Tuloksena nopeaa herkkua, päärynä-kanelipiirakkaa. Ajatus täysin sama, kuin perinteisessä omenapiirakassa, mutta koska itse en omenaa voi suuhuni laittaa ilman armotonta närästystä, korvasin omput päärynällä :)


Resepti on sama, jota olen ennenkin käyttänyt. Ystäväni tämän taannoin minulle antoi, ja olen kyllä kovasti tykännyt helppouden ja nopeuden vuoksi:

4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
150 g sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi. Lisätään muut aineet ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Lopuksi marjat, hedelmät tms. päälle, ja ei muuta kuin uuniin 225C. Piirakka on valmis, kun pinta on kullanruskea. 



Halutessasi voit tehdä piirakan kaveriksi vaniljavaahtoa. Toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti