lauantai 15. syyskuuta 2012

Ristiäiskakku Lumi Erikalle

Ystäväni tyttären ristiäisiin tilattiin kaksi täytekakkua. Yhteisestä päätöksestä kakun päälle tuli vaaleanpunainen sokerimassa, ja täytteeksi mansikkaa kermavaahdon kera. Muun koristelun suhteen sain aika vapaat kädet. 

Tässä koristeiden alkuvaiheita kuvattuna. Vauvan jalat nyt ovat vähän hassut, mutta koska jäivät peiton alle, niin en ottanut asiasta sen isompaa ressiä. 

Vauva valmiina peiton alla. Hiukset maalasin ihonvärisellä pastavärillä, ja vauva sai kukkasen hiuksiinsa koristukseksi.


Alkuperäisen suunnitelman mukaan oli tarkoitukseni laittaa toiseen kakkuun vauva, ja toiseen nämä palikat, mutta koska onnistuin noiden vauvojen muotoilemisessa mielestäni hyvin, niin tein molempiin kakkuihin vauvat.


Kaikkien sokerimassasääntöjen vastaisesti laitoin sokerimassan ja kakun väliin kerroksen vaaleanpunaista kermavaahtoa voikreemin sijaan. Kakun sisällä oleva kerma on niin ikään vaaleanpunaista, samoin täytekakkupohjakin. 


Täytekakku sokerimassalla kuorrutettuna.


Lähes valmis täytekakku.


Vihdoin valmis! Ostin Leipurin Putiikista vauva-aiheiset muotit, ja niillä tein kakun reunaa kiertämään kehdot ja bodyt. Myös "nimikyltiksi" tein valkoisen bodyn. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti